Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tong-zalmrolletjes met druivensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

100 gr zeekraal
12 tong-zalmrolletjes (75-90 gr per stuk)
zout, peper
aluminiumfolie

Voor de saus:
1 blik gepelde druiven van 425 gr
3/4 dl druivensap uit blik en 1 1/4 dl water of 2 dl witte
wijn en 150 gr gepelde en ontpitte verse druiven
1 visbouillontablet
2 1/2 dl crème fraîche
1 eetlepel citroensap

Bereiden


Tong-zalmrolletjes zijn kant-en-klaar te koop bij de
viswinkel, maar ook
zelf te maken. Laat dan bij de viswinkel 3 tongen fileren.
Elke tong heeft 4 filets.
Rol in elke filet een stukje zalm of zalmforel van ± 35
gram en prik ze met 2 cocktailprikkers vast.

Verwijder de harde stukjes van de zeekraal.
Bestrooi de rolletjes met zout en peper.
Vet een stuk folie licht in en leg het in een stoompan.
Breng water aan de kook.
Leg de zeekraal op het folie, leg de visrolletjes daarop en
stoom de vis in ± 10 minuten net gaar.
Maak intussen de saus.
Breng het druivensap met het water (of de wijn) en het
bouillontablet, de crème fraîche en het
citroensap aan de kook en laat het 5 minuten koken.
Haal desgewenst de pitten uit de druiven en laat ze
uitlekken.
Breng de saus op smaak met zout en peper en schep vlak voor
het serveren de druiven erdoor.
Leg de zeekraal en 3 rolletjes op elk bord, schep er wat saus
bij en geef de rest er apart bij.
Lekker met krielaardappeltjes en broccoli.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Vis in kerriesaus
Lauwe schotse zalm met gebakken asperges
Kabeljauw met Spaanse saus
Zalm met kruidenkorst
Botervis met dille en tomaat

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes