Tong-zalmrolletjes zijn kant-en-klaar te koop bij de
viswinkel, maar ook
zelf te maken. Laat dan bij de viswinkel 3 tongen fileren.
Elke tong heeft 4 filets.
Rol in elke filet een stukje zalm of zalmforel van ± 35
gram en prik ze met 2 cocktailprikkers vast.
Verwijder de harde stukjes van de zeekraal.
Bestrooi de rolletjes met zout en peper.
Vet een stuk folie licht in en leg het in een stoompan.
Breng water aan de kook.
Leg de zeekraal op het folie, leg de visrolletjes daarop en
stoom de vis in ± 10 minuten net gaar.
Maak intussen de saus.
Breng het druivensap met het water (of de wijn) en het
bouillontablet, de crème fraîche en het
citroensap aan de kook en laat het 5 minuten koken.
Haal desgewenst de pitten uit de druiven en laat ze
uitlekken.
Breng de saus op smaak met zout en peper en schep vlak voor
het serveren de druiven erdoor.
Leg de zeekraal en 3 rolletjes op elk bord, schep er wat saus
bij en geef de rest er apart bij.
Lekker met krielaardappeltjes en broccoli.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |